Rodinná firma vznikla na podzim roku 2002 v Moravské Třebové. Byla založena paní Ivanou Bakrlíkovou
na základě rodinné tradice. O dva roky později vybudovala provozovnu na svém statku v Třebařově.
Její otec a oba dva dědové včelařili, v této činnosti pokračuje dodnes také majitelka podniku s dcerou Veronikou.
Otec Karel Buben začal vyrábět domácí medovinu, při velké oblibě rodiny a okolí to vzala paní Ivana Bakrlíková jako vhodnou podnikatelskou příležitost. Svojí dceru a vnučku v podnikání pan Buben nadále velmi podporuje.
Dnes firma vyrábí 8 základních druhů medoviny a k tomu archivní a výběrové řady z dubových sudů.
Kromě výroby medoviny je nedílnou součástí i samotné včelaření, aby firma nebyla závislá na nákupech medu
a měla vlastní med se zárukou kvality.
V současné době podnik obhospodařuje vlastní včelstva, ve většině případech se jedná o včelu kraňskou,
nedávno byl chov rozšířen o včely kmene Vigor patřící ke kraňskému plemeni včely medonosné.
Hlavním produktem firmy je medovina, což je nápoj vzniklý kvašením
za účasti čisté kultury vinných kvasinek. Dále se do medoviny přidává
koření a byliny podle vlastních receptur.