Ty nejlepší recepty jsou většinou ty nejjednodušší. Platí to i o horké medovině. V chladném počasí přijde velice vhod teplá medovina, přičemž ideální teplota je 55°C. Jakmile se vám podaří připřípravě ohřát medovinu nad 60°C tak za prvé zpění a za druhé výrazně poklesnou její chu´tové vlastnosti!
Teplou medovinu můžeme podávat naprosto čistou bez dochucování. Můžeme ji ale také dochutit např. plátkem citronu nebo limetky. Ohříváme pomalu v hrnci pokud možno s tlustým dne. Můžeme i v mikrovlnné troubě, nicméně pozot na teplotu!
Podáváme ve sklenici bez stopky nebo v klasickém hrníčku. V Irsku, kde je medovina velice populární, podávají v hliněných pohárech, což je i v našich krajinách velice stylové.
Žádné komentáře doposud nebyly přidány.
Přidat komentář