NAMÍCHEJTE SI 

Inspirujte se oblíbenými recepty a vyzkoušejte osvědčené drinky

Medovinové mojito

Klasické letní osvěžení po našem
  • Hřebečská Bylinná hořká 

  • bílý rum 

  • limetka

  • limetová šťáva

  • svazek máty

  • led

  • sodová voda

Do vyšší sklenice přidáme čtvrtku limetky rozkrojenou na 3 díly a šťávu z půlky limetky. Přilejeme 40–60 ml medoviny podle chuti a přidáme 8 lístků máty. Vše jemně podrtíme hmoždířem a přilejeme 60 ml bílého rumu. Zasypeme ledem a sklenici dolijeme sodou. Ozdobíme mátou a plátky limetky. 

Náš tip: pro smyslnější aroma protřete lístky máty mezi dlaněmi

Bee Hive Transparent
Bee Hive Transparent

Honey Maker Dry Mead

Medovinový koktejl, který vás nakopne!
  • Hřebečská Tradiční

  • brandy/pomerančový likér (triplesec)

  • gin

  • citrón

  • citrónová šťáva

  • led

Do šejkru přidáme 60 ml medoviny, 30 ml ginu, 15 ml brandy a šťávu z půlky citrónu. Zasypeme ledem a vše důkladně protřepeme. Do menší sklenice dáme 3 kostky ledu a přecedíme drink z šejkru. Ozdobíme plátkem citrónu nebo pomeranče.

Náš tip: jemnější verzi vytvoříte přimícháním ledové vody

Bee Hive Transparent
Bee Hive Transparent

Hřebečská ledová káva

Kafe horkého letního odpoledne
  • Hřebečská Skořicová

  • kvalitní káva

  • led

Do střední sklenice dáme 6 kostek ledu, 50–80 ml medoviny podle chuti a dolijeme 200 ml předem vychlazené kávy (french press, filtr). Promícháme a servírujeme.

Bee Hive Transparent
Bee Hive Transparent

Horká medovinová čokoláda

Sladké hříšné zahřátí 
  • Hřebečská Staročeská

  • vanilkový lusk/extrakt

  • 150 ml smetany (12%)

  • 50–100 g hořké čokolády

  • čokoládové hobliny

Čokoládu rozlámeme na kousky a přidáme vanilkový extrakt nebo lusk vanilky, který podélně rozřízneme a spolu se smetanou vložíme do kastrůlku. Směs mícháme na mírném plameni, dokud se čokoláda nerozpustí. Do hrníčku nalijeme 60 ml medoviny a doplníme horkou čokoládou. Ozdobíme čokoládovými hoblinami. 

Bee Hive Transparent
Bee Hive Transparent

Horká medovina

Přehlídka vůní a chutí
  • vaše oblíbená Hřebečská medovina, doporučujeme Knížecí

Teplá medovina zahřátá na 55 °C je nejlepší přítel pro chladnější dny. Ujistěte se ale, že medovinu neohřejete na víc než 60 °C. Jakmile přehřátá medovina zpění, připravíte se o její jedinečné aroma a chuťové vlastnosti. Podáváme samotné, nebo ozdobíme plátkem citrónu nebo pomeranče.