NAMÍCHEJTE SI
Inspirujte se oblíbenými recepty a vyzkoušejte osvědčené drinky
Medovinové mojito
Klasické letní osvěžení po našem
-
Hřebečská Bylinná hořká
-
bílý rum
-
limetka
-
limetová šťáva
-
svazek máty
-
led
-
sodová voda
Do vyšší sklenice přidáme čtvrtku limetky rozkrojenou na 3 díly a šťávu z půlky limetky. Přilejeme 40–60 ml medoviny podle chuti a přidáme 8 lístků máty. Vše jemně podrtíme hmoždířem a přilejeme 60 ml bílého rumu. Zasypeme ledem a sklenici dolijeme sodou. Ozdobíme mátou a plátky limetky.
Náš tip: pro smyslnější aroma protřete lístky máty mezi dlaněmi
Honey Maker Dry Mead
Medovinový koktejl, který vás nakopne!
-
Hřebečská Tradiční
-
brandy/pomerančový likér (triplesec)
-
gin
-
citrón
-
citrónová šťáva
-
led
Do šejkru přidáme 60 ml medoviny, 30 ml ginu, 15 ml brandy a šťávu z půlky citrónu. Zasypeme ledem a vše důkladně protřepeme. Do menší sklenice dáme 3 kostky ledu a přecedíme drink z šejkru. Ozdobíme plátkem citrónu nebo pomeranče.
Náš tip: jemnější verzi vytvoříte přimícháním ledové vody
Horká medovinová čokoláda
Sladké hříšné zahřátí
-
Hřebečská Staročeská
-
vanilkový lusk/extrakt
-
150 ml smetany (12%)
-
50–100 g hořké čokolády
-
čokoládové hobliny
Čokoládu rozlámeme na kousky a přidáme vanilkový extrakt nebo lusk vanilky, který podélně rozřízneme a spolu se smetanou vložíme do kastrůlku. Směs mícháme na mírném plameni, dokud se čokoláda nerozpustí. Do hrníčku nalijeme 60 ml medoviny a doplníme horkou čokoládou. Ozdobíme čokoládovými hoblinami.
Horká medovina
Přehlídka vůní a chutí
-
vaše oblíbená Hřebečská medovina, doporučujeme Knížecí
Teplá medovina zahřátá na 55 °C je nejlepší přítel pro chladnější dny. Ujistěte se ale, že medovinu neohřejete na víc než 60 °C. Jakmile přehřátá medovina zpění, připravíte se o její jedinečné aroma a chuťové vlastnosti. Podáváme samotné, nebo ozdobíme plátkem citrónu nebo pomeranče.